/ OPENSTAANDE VACATURE

GNGMKRS zoekt voor de gemeente Leudal een opgaveregisseur voorliggend veld/ strategisch beleidsmedewerker sociaal domein.

 

Een daadkrachtige regisseur en strateeg, met kennis van (tenminste één van de) beleidsvelden in het sociaal domein. Ben jij de strategische, inspirerende, verantwoordelijke, verbindende en bestuurlijk sensitieve persoonlijkheid die de gemeente Leudal komt versterken?

Opgaveregisseur voorliggend veld/ strategisch beleidsmedewerker sociaal domein
Start: 1 augustus 2023
Vast contract
Fulltime, 36 uur p/week
Gemeente Leudal, Limburg
Regisseur
Sociaal domein
Lid MT afdeling Samenleving

Vacature Opgaveregisseur voorliggend veld/ strategisch beleidsmedewerker sociaal domein

 

Welkom in Leudal! De derde grootste gemeente van Limburg. Niet qua inwoneraantal, maar wel qua oppervlakte. Leudal is een gemeente met 36.000 inwoners, 16 kernen, en ruimte… letterlijk en figuurlijk. Leudal biedt ruimte om te wonen, te recreëren en te ondernemen. In het gemeentehuis in Heythuysen bieden wij ruimte aan onze professionals om zich in te zetten voor de inwoners van Leudal. Maar we máken ook ruimte… voor jou!

In de plattelandsgemeente Leudal is het goed wonen, leven en ondernemen. Samen met inwoners, ondernemers en verenigingen werken we dagelijks aan de leefbaarheid van onze dorpen. We zoeken daarom medewerkers die graag samenwerken en oog hebben voor wat inwoners belangrijk vinden. We willen de randvoorwaarden scheppen waarin initiatieven vanuit de samenleving tot bloei kunnen komen. De dynamiek van buiten is leidend. Kostenbewust, in het belang van de samenleving en in opdracht van het bestuur. Onze medewerkers werken in een informele organisatie met korte lijnen en een collegiale sfeer. We bieden goede arbeidsvoorwaarden, ruime opleidingsmogelijkheden en faciliteiten om flexibel te werken. Voor medewerkers biedt dit kansen voor persoonlijke ontwikkeling en een goede balans van werk en privé.

Bekijk ook zeker ons filmpje om te bekijken hoe het is om te werken binnen de afdeling Samenleving: https://www.youtube.com/watch?v=aJIXip0Z62U

 

Voor de gemeente Leudal zijn wij voor het team Beleid binnen de afdeling Samenleving op zoek naar een:

Opgaveregisseur voorliggend veld/ strategisch beleidsmedewerker sociaal domein.

Een breed inzetbare collega die voor ca. 2 dagen in de week regie/coördinatie gaat voeren op het voorliggend veld (sociale basis). De opgave is om lokaal en integraal invulling te geven aan een goed functionerend voorliggend veld ter versterking van de sociale basis. Hierbij moet eerst inzicht worden verkregen in de huidige situatie, de werking daarvan en de activiteiten die nodig zijn om het voorliggend veld te versterken. De opgaveregisseur maakt samen met de gemeentelijke collega’s en de samenwerkingspartners een meerjarig opgaveplan voorliggend veld, is tevens voorzitter van het opgaveteam en zet regie op de uitvoering van het opgaveplan.

Voor de resterende dagen per week pakt de collega strategische beleidstaken op binnen het sociaal domein, o.a. op het vlak van Beschermd Wonen/Maatschappelijke opvang, maar ook op andere beleidsvelden met een grote bestuurlijke en maatschappelijke impact  en heeft daarvoor de noodzakelijke brede scope over de beleidsvelden heen. Je bent bezig met strategisch beleid met een lange doorlooptijd.

De beweging die we gaan inzetten met het beleidsteam is gericht op integraler werken. Gezamenlijk thema’s en onderwerpen verdelen en samen verantwoordelijkheid dragen voor het brede terrein van samenleving.

 

Werkzaamheden

 • Je bent gesprekspartner, inhoudelijk aanspreekpunt en adviseur op strategisch niveau voor het afdelingsmanagement m.b.t. de brede taakgebieden van het sociaal domein, waarbij je verbinding weet te leggen tussen de diverse beleidsvelden van het team. Je maakt onderdeel uit van het MT van de afdeling.
 • Je vervult voor een aantal dagen in de week de rol van Opgaveregisseur Voorliggend veld, je vervolmaakt het concept opgaveplan van het voorliggend veld en zet regie op de uitvoering hiervan.
 • Je bent voorzitter van het Opgaveteam ‘Voorliggend Veld’ en stuurt hierbij de collega’s van het opgaveteam  functioneel aan.
 • Vanuit voornoemde rol regisseer je en jaag je de initiatieven in het voorliggende veld aan en breng je zelf innovatieve concepten in.
 • Daarnaast coördineer je en stem je de werkzaamheden van de diverse actoren in het voorliggend veld op elkaar af.
 • Je vervult een belangrijke rol in de regio in de samenwerking met de gemeentes Nederweert en Weert
 • Vanuit je rol ben je een klankbord voor collega-beleidsmedewerkers en adviseer je bij nieuwe ontwikkelingen en bied je ondersteuning hierbij aan.
 • Daarnaast pak je ontwikkelingen op met een bestuurlijk maatschappelijke impact op het gebied van het sociaal domein en je hebt daarbij een ‘helikopterview’ over de andere beleidsvelden van het team heen, waarbij sprake kan zijn van tegenstellende, conflicterende belangen.

 

Functie-eisen

 • Een academisch werk- en denkniveau.
 • Ervaring in een beleidsfunctie binnen Samenleving en bij voorkeur aantoonbare werkervaring gericht op preventie in het voorliggend veld sociaal domein.
 • Ervaring met politiek/bestuurlijke en maatschappelijke processen.
 • In staat te schakelen tussen visie naar operatie en terug; kan werelden en mensen verbinden die ver van elkaar staan.
 • Bij voorkeur kennis en ervaring op het gebied van opgave-/procesmanagement.
 • In staat om snel en adequaat relevante informatie te verzamelen, situaties te analyseren en problemen en (nieuwe) verbanden te onderkennen;
 • Goed kunnen functioneren in een dynamische politieke omgeving.;
 • Je zoekt van nature het overleg en je kan goed samenwerken, je bent een verbinder. Je hebt oog voor de eigen kracht van burgers en vervult een belangrijke rol naar het maatschappelijk middenveld;
 • Communicatief sterk, enthousiast en relativeringsvermogen;
 • Vindt het leuk om creatief en innovatief (out of the box) zaken op te pakken
 • Je bent flexibel inzetbaar op diverse terreinen en hebt oog en oor voor nieuwe ontwikkelingen hierbinnen. Je kunt deze ontwikkelingen vertalen met inachtneming van een veranderende kijk op de veranderende rol van de overheid in de maatschappij.

 

Wat bieden wij jou?

Een fulltime functie van 36 uur per week. De functie is ingedeeld in salarisschaal 12. Inschaling vindt plaats afhankelijk van opleiding en ervaring.

Daarnaast ontvang je een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop het maandsalaris hetgeen je naar keuze kunt inzetten. Overige arbeidsvoorwaarden conform CAR-UWO. Verder bieden wij een reiskostenvergoeding woon-/werkverkeer. Wij werken met moderne hulpmiddelen voor het hybride werken, deels op kantoor en deels thuis.

 

De afdeling Samenleving

De afdeling Samenleving bestaat uit twee teams: Beleid en Uitvoering Sociaal Domein (USD).

Binnen het team Beleid ontwikkelen en regisseren wij beleid op het terrein van welzijn, (jeugd)zorg, gezondheid, maatschappelijke ondersteuning, participatie, veiligheid, onderwijs, kunst en cultuur, accommodatiebeleid, etc.

Dit gebeurt steeds meer integraal, regionaal en in nauwe samenwerking met tal van maatschappelijke partners en lokale gemeenschappen.

Daarnaast bestaat de afdeling uit het team Uitvoering Sociaal Domein (USD) dat uitvoering geeft aan de Participatiewet, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, leerplichtwet, Sociale recherche en het MensOntwikkelBedrijf (MOB). De afdeling zoekt ambitieuze en doortastende professionals die de ontwikkeling van de afdeling vormgeven. In totaal bestaat de afdeling uit ca. 50 medewerkers, waarvan 15 medewerkers werkzaam zijn in het beleidsteam

 

Geïnteresseerd? Solliciteer!

Kandidaten worden genodigd te reageren op de functie van Opgaveregisseur voorliggend veld/ strategisch beleidsmedewerker sociaal domein in de gemeente Leudal.

Dit proces wordt begeleid door  Stan van de Laar, senior adviseur werving & selectie van bureau GNGMKRS | Interim, Executive Search, Werving & Selectie.

Reacties, bestaande uit een motivatiebrief – inclusief jouw visie op de rol van opgaveregisseur/ strategisch beleidsmedewerker én jouw toegevoegde waarde daarin – en curriculum vitae, kunnen tot en met 16 april 2023 worden gezonden naar Stan van de Laar, directeur GNGMKRS: info@gngmkrs.nl.

Kort na de sluitingstermijn verneemt u of u wordt genodigd voor een pré-selectiegesprek met GNGMKRS.

Neem contact met me op over deze vacature

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.